BLOG RECEPTY A JÍDLO

Domácí granola

Milujete sladké snídaně? Já ano! Kromě lívanečků a kaší (kterých už jsem tedy přejezená), mám ráda i müsli a granolu. Když ale v obchodech vidím ceny (bezlepkové jsou dražší) a hlavně složení, občas mi zůstává rozum stát. Proto jsem se rozhodla, že si jednu takovou domácí granolu zkusím udělat doma. A tady máte recept.

Domácí granola je o sto procent zdravější a určitě i chuťově lepší než ta kupovaná. Nejsou v ní ani tuny cukru co té v kupované. Když si navíc nakoupíte suroviny na její výrobu a zohledníte množství, které vám vznikne, jste na tom líp i cenově. Za předpokladu, že nekupujete tu nejlevnější granolu, co v obchodě najdete. A podle jakého receptu jsem postupovala já?

Domácí granola

Ingredience:

  • 2 hrníčky ovesných vloček (použila jsem bezlepkové)
  • 3 lžíce medu
  • Hrst sušených švestek
  • Vysokoprocentní čokoláda (já použila 70%)
  • Vlašské ořechy (můžete použít i jiné)
  • Kokosové hobliny

Postup:

  1. Jako první jsem si odsypala dva hrníčky ovesných vloček, které jsem si dala do mísy. Přidala jsem na kousky nakrájené švestky a zalila medem. Potom jsem vše smíchala tak, aby vznikla lepivá hmota. Ano, budete to muset udělat ručně, aby se vše krásně spojilo.
  2. Tuto směs jsem dala na plech vystlaný pečicím papírem. Pořádně jsem ji rozprostřela po co největší ploše. Plech jsem dala do trouby a pekla jsem asi 20 minut na 160 stupňů. Vše je třeba ale kontrolovat – jakmile se začnou okraje připékat, granolu raději vytáhněte.
  3. Nyní jsem nechala vše vychladnout. Potom jsem si nachystala nádobku, kde budu granolu skladovat. Po upečení ze směsi vznikne křehký plát, který stačí nalámat do nádoby. Potom jsem přidala ještě oříšky a kousky čokolády, u které jsem nechtěla, aby se rozpustila.
  4. A to je vše! 🙂 Granolu můžete jíst jen tak, s mlékem nebo s jogurtem.
Prosím, sdílejte:

Možná si budeš chtít přečíst

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *